www.fysioterapiajohanna.net

 

COLONIC-TERAPIA(koneellinen suolihuuhtelu ja maitohappobakteerit)

Colonic- terapia tarkoittaa paksuolen vesipesua. Hoito toteutetaan Colonic- laitteen avulla, missä suodatettu vesi johdetaan hitaasti suolen seinämiin miedolla paineella. Kehon lämpöiseksi säädetty vesi rentouttaa suolen lihaksistoa, pehmittää ulostemassoja ja irroittaa niitä suolen seinämistä. Putkia pitkin kulkeva vesi johdetaan sisään  ja sieltä ulos tuleva vesi toista putkea pitkin viemäriin. 

Hoito on puhdas, luonnonmukainen ja hajuton. Se kestää keskimäärin 45min. Hoito on tehokas mutta samalla hellävarainen.

Suolihuuhtelulla on saatu hyviä hoitotuloksia suoliston epätasapaino tiloihin, kuten ummetukseen, ripuliin, hiivasyndroomaan ja ilmavaivoihin. Puhdistamisella on vaikutusta aineenvaihduntaan, iho-oireisiin ja selluliittiin. Elimistöä puhdistavien elinten (maksa, munuaiset, keuhkot ja iho) taakka helpottuu. Myös erilaiset kiputilat kuten lihas-ja nivelsäryt voivat helpottua. Hoitoa suositellaan paaston tueksi sekä ruokavalio muutosten yhteydessä. Hoito toteutetaan aina useamman hoidon sarjana.


OHJEITA ENNEN HOITOON TULOA:

Ennen hoitoon tuloa on hyvä olla syömättä noin 2 tuntia, ettei vatsa ole liian täysi. Ruokavalion keventäminen (keitot, smoothiet, hedelmät) muutama päivä ennen hoitoa on myös suotavaa. Samoin hoidon jälkeisinä päivinä nautitut kevyet ateriat hellivät suolistoasi.

Mikäli sinulla on arka peräaukon limakalvo, suosittelen hankkimaan SCHERIPROCT NEO KOMBI PERÄPUIKKO JA VOIDE 15+30G valmiiksi apteekista. Laita suppo noin tuntia ennen hoitoon tuloa. Voidetta voit käyttää heti hoidon jälkeen. Maitohappo bakteerien käyttöä suositellaan  hoitojakson ajaksi turvaamaan suoliston uuden hyvän bakteerikannan kasvua.


HOITOJEN ANNOSTELU JA JAKSOTUS.

Puhdistusprosessin aikaan saamiseksi hoitoja olisi hyvä ottaa useamman kerran hoitosarjana. Vähintään 3 hoitokertaa 2 viikon ajanjaksolle. Kuitenkin tätä pidemmällä hoitosarjalla kyetään paremmin vaikuttamaan suoliston bakteerikannan muuttumiseen sekä paksusuolen ja koko kehon  perusteellisempaan puhdistumiseen. Jokaisen asiakkaan tilanne on yksilöllinen ja hoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa keskustellen. 


MAITOHAPPOBAKTEERIT PAKSUSUOLEEN


Maitohappobakteerit ovat eläviä bakteereja, jotka kiinnittyvät suoliston pintaan ja vaikuttavat tasapainottamalla ruuansulatuskanavan hyvää mikrobikantaa. Maitohappoa tuottamalla ne voivat tuhota huonoja bakteereja ja parantaa elimistön immuunipuolustusta.
Hyvän maitohappobakteeri valmisteen edellytyksenä on selviäminen elävänä suoliston olosuhteissa, kyky tarttua suolen seinämään ja estää huonojen bakteerien kasvua.
Bifidobacterium bifidum on paksuolen tärkein bakteerikanta ja siten tärkeä hoidettaessa muun muassa ärtynyttä paksusuolta, ummetusta tai hiivavaivoja.
Colonic terapiassa ruiskutetaan laajakirjoista maitohappobakteeri liuosta suoraan paksusuoleen, jolloin sillä on parhaat mahdolliset edellytykset hoitaa paksusuolen bakteerikantaa vahvistamalla hyviä mikrobeja. Maitohappobakteerit voidaan annostella suolihuuhtelun yhteydessä tai ne voidaan istuttaa myös ilman huuhtelua.